top of page

Пресвята  Богородице, спаси нас

«Пресвята Богородице, спаси нас»! — цими словами взивали, молилися, просили Пресвяту Богородицю про спасіння на Святковій літургії в церкві Різдва Христового смт.Більшівці, в неділю, 16 липня. Таку назва мала виставка дитячих малюнків, що розмістилася на церковному подвір’ї в цей день.

Кожна людина з самого дитинства знає, що материнська любов є найсильнішою у світі. Любов матері – це найміцніша сила, а материнська молитва піднімає дитину навіть із самого дна.

У кожного з нас є мати, яка нас народила, але також у кожної людини є Мати Небесна – це Матір Божа Пресвята Богородиця, через яку Господь Ісус Христос прийшов на землю, Яка є заступницею та Молитовницею за кожного, хто до Неї звертається у своїх молитвах.

«Пресвята Богородице, спаси нас»! — цими словами взивали, молилися, просили Пресвяту Богородицю про спасіння на Святковій літургії в церкві Різдва Христового смт.Більшівці, в неділю, 16 липня. Таку назва мала виставка дитячих малюнків, що розмістилася на церковному подвір’ї в цей день.

Ідея конкурсу дитячих малюнків «Пресвята Богородице, спаси нас» виникла за місяць до свята, 13 червня, в день коли в храмі відбувалась молитва на вервеці, приурочена 100-літньому ювілею Фатімських обявлень, та підтримана керівниками художньої студії селища.

В мережі Фейсбук була створена група під аналогічною назвою, де були розміщені Положення про конкурс та цікавий мультфільм «В цей день танцювало сонце», що розповідає про історію об'явлень Божої Матері у Фатімі і заохочує дітей до добра, до молитви і слухання Божого Слова.

І почалося…. Кожен день до групи долучалось все більше дітей, батьків. Власне вони і виявили бажання зібратись разом, щоб кожен намалював свою Богородицю , та висловив своє ставлення до Неї.

Діти попрацювали натхненно і результативно.

Це потрібно було бачити: як понад тридцять дитячих голівок схилялось над великим столом з фарбами, пензлями, олівцями, фломастерами, кольоровими зразками ікон і старанно виводили свою історію. Які вони були зосереджені, умиротворені і натхненні!

Ми з дітьми багато говорили про це. Діти розуміють, що малювати Богородицю потрібно з чистою совістю, з чистими думками, що ікона – це образ Божий, і тут не можна фальшувати, Більшість з них вперше доторкнулися до таїни виготовлення ікони.

Результат перевершив усі сподівання. Малюнки, у які діти вклали тепло своїх душ, сердець і свої сокровенні прохання до Пресвятої Богородиці, не залишили байдужим нікого. Малюнки юних художників спонукали дорослих брати собі за приклад Пресвяту Богородицю, вдивлятися в її особу та вчитися в Неї правдивої молитви та віри, щоб завжди у своєму житті говорити Богові так..

В цей урочистий день, діти по-особливому слухали святкове Богослужіння, та молилися до Господа та Його Пресвятої Матері за себе, своїх близьких та увесь наш багатостраждальний світ.

IMG_8569

bottom of page